Home > Recepten > Gebak en taarten > Chocolade Honeymoon

Chocolade Honeymoon

Bretoens zandgebak (voor 14 stuks met een Ø van 16 cm)

Ingrediënten Bereiding

450g bloem
320g boter
4g zout
2g vermalen speculoos
20g bakpoeder

Mengen en in de kneedmachine kneden.

Samen opkloppen en aan de bloemmengeling toevoegen.

Het deeg inpakken en een nacht laten rusten. Uitrollen op 6 mm en cirkels van 16 cm Ø uitsteken. Gedurende 30 minuten bakken op 180°C (vormen eromheen laten tijdens het bakken).

 

Honingchocolademousse

Ingrediënten Bereiding

500g melk

Koken.

4 blaadjes gelatine (geweekt)

Oplossen in de melk.

700g Callebaut Callets met honing

In 2 delen bij de melk voegen en goed mengen. Laten afkoelen tot
40-45°C.

1000g room

Half opkloppen en onder het chocolademengsel spatelen.

Uitgieten in ronde flexipanvormen (12 cm Ø) in een laag van 1,5 cm. Invriezen en ontvormen. 1 laag mousse op elke cirkel zanddeeg schikken en afwerken met frambozen en decor naar keuze.