Home > Recepten > Gebak en taarten > Soufflétaart

Soufflétaart

Chocoladekruimeldeeg

Ingrediënten Bereiding

130g boter
80g poedersuiker
1 snuifje zout
1 vanillestokje (overlangs snijden en de zaadjes verwijderen)

Samen mengen.
 

25g amandelmeel
1 ei
200g bloem
10g Callebaut cacaopoeder CP

Samen zeven en mengen. Laten afkoelen in de koelkast (ongeveer 4 uren).

Het chocoladekruimeldeeg uitrollen. Taartjes met een diameter van 8 cm en van 2,5 cm hoog maken. Op 180°C bakken. Laten afkoelen.

Chocoladesoufflé

Ingrediënten Bereiding

80g Callebaut donkere chocolade Strong 70-30-38NV

Smelten.

3 eidooiers

Met de chocolade mengen.

3 eiwitten

Opkloppen en vermengen met de gekoelde chocolademengeling. Onmiddellijk in de taartjes gieten en gedurende +/-10 minuten op 180°C bakken.

Afwerking en presentatie
Serveer met een crème anglaise met vanillesmaak of met sorbet van groene thee.

Boodschappenlijstje


Inhoud: 1 kg

U dient zich aan te melden om producten te kunnen bestellen.

» Meer info