Home > Recepten > Maaltijdcomponenten > Roerbak Quorn Steak Strips Yakitori

Roerbak Quorn Steak Strips Yakitori

Hoofdgerecht 4 personen - Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten Bereiding

300 g Quorn Steak Strips
2 eetlepels plantaardige olie
50 ml yakitorisaus
1 teen knoflook (geperst)
1 eetlepel fijnegehakte gember
½ Sinaasappel (sap en sinaasappel rasp van de schil)
2 eetlepels rijstwijnazijn
125 gram gedroogde eiernoodles
½ dun gesneden rode paprika
50 gram champignons in dun gesneden plakken
6 lente-uitjes
sap van een ½ citroen
2 eetlepels fijngehakte koriander

Doe de steak strips in een schaal en voeg één eetlepel plantaardige olie, de yakitorisaus, knoflook, gember, sinaasappelsap, sinaasappel rasp en de rijstwijnazijn toe. Mix het geheel door elkaar en laat de marinade 40 minuten rusten. Regelmatig doorroeren.

Doe de eiernoodles in een schaal en voeg kokend water toe (eiernoodles moeten net onderwater staan). Laat het geheel 3 minuten staan, giet vervolgens de eiernoodles af.

Plaats de wok op hoog vuur, voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe en wok de rode paprika 2 minuten. Voeg hierna de champignons en de lente-uitjes toe en wok het geheel nogmaals 2 minuten.

Voeg dan de steak strips toe en wok het geheel 3 tot 4 minuten. Voeg vervolgens het citroensap en ¾ deel van de koriander toe.

Voeg tot slot de noodles toe aan het geheel en roer het even goed door elkaar.

Direct serveren en afgarneren met de resterende fijngehakte koriander